مرکز آموزش تهران هاست

حرفه ای تر شوید

حتی در عصر پردازش ابری، میزبانی سرور شخصی از اهمیت برخوردار است، اما شروع این کار کمی دلهره آور خواهد بود. ما اصول خرید سرور تجاری شخصی و کوچک را برای شما شرح خواهیم داد.

تهران هاست

ممکن است ما در عصر پردازش ابری باشیم، عصری که بیشتر تجارت ها تحت خدمات اینترنتی صورت می پذیرند، اما اشتباه نکنیم، سرورها هنوز بخش قابل توجهی از شبکه ی تجارت های کوچک را در بر می گیرد. سرورها می توانند شبکه ها را ساده تر کنند، مخصوصا شبکه های گسترده تر را. یک شبکه P2P برای شبکه خانگی و یا تجاری کوچک، با سه یا چهار کامپیوتر متصل به هم که فایل ها و یا دستگاه هایی مانند چاپگر، مودم وایرلس یا جعبه NAS را به اشتراک می گذارند مناسب است. وقتی که شبکه ای گسترش می یابد، چه از نظر تعداد کاربران و چه از نظر حجم اطلاعات، سرور می تواند نقش اساسی در افزایش کارایی و سازماندهی تجارت داشته باشد. اما تنوع گسترده ای در سرورها وجود دارد که هر کدام از آنها به صورت گسترده قابل تنظیم هستند.

ابتدا شما باید بدانید سرورها مناسب چه کاری هستند. سرورها می توانند برای میزبانی فایل ها و یا مدیریت چاپگرها استفاده شوند. حتی بیشتر، می توانند دسترسی کاربران به منابع شبکه را مدیریت کنند. حتی می توانند به عنوان ماشینی برای برپا کردن سایت شرکت، ایمیل، مرکز اطلاعات، دسترسی از راه دور و یا کارهای دیگر استفاده شوند. سرورها به انوع ارزان، ساده در اندازه هایی کمی بزرگتر از کامپیوترهای شخصی تا جعبه های پیچیده و گسترده که برای انجام عملیت های سنگین و یا برگرداندن بک آپ های سنگین، اطلاعات فراوان و خطاهای متعدد طراحی شده اند، در دسترس هستند. با این وجود انتخاب سرور مناسب از بین این تنوع گسترده در صورتی کار سختی نخواهد بود که از فهم کافی در خصوص نیاز تجارت خود برخوردار باشید. اینکه به چه مقیاس از سرور نیازمند هستید و سرور شما در شرایط دشوار چطور باید عمل کند. در زیر، نکاتی را که باید در هنگام خرید سرور برای تجارت کوچک خود در نظر بگیرید به صورت طبقه بندی شده توضیح خواهیم داد:

  1. قیمت: مطمئنا بودجه شما نقش بسیار مهمی بر روی سرور انتخابی شما خواهد داشت. سرورهای کوچک تر معمولا در قیمت هایی بین 500 تا 5000 دلار به فروش می رسند. قیمت به نوع تنظیمات سرور بستگی دارد. اگر تجارتی نیازمند سرور ساده ای، به طور مثال تنها یک فایل و چاپگر با قابلیت گرفتن بک آب، دسترسی از راه دور و بازبینی های جزئی بعد از آسیب هست، سرور های ساده و یا قدیمی تر نیز پاسخگوی این نیاز خواهند بود. در نظر داشته باشید که سرورهای ارزان تر گاها نه تنها به خاطر ظرفیت پایین (حداکثر دو درایو) و تعدد خطا قیمت بندی شده اند، بلکه آنها قادر به انجام کارهای سنگین تر نیز نخواهند بود. اگر اطلاعات زیادی برای پردازش خواهید دااشت (مثلا کاربرانی که برای مشاهده قبض و یا دسترسی به مرکز اطلاعات به سرور متصل می شوند)، بهتر است به جدیدترین سیستم هایی که توانایی مالی آنها را دارید بیاندیشید. کیفیت را فدای هیچ چیز نکنید مخصوصا برای سرورهایی که کارهای حساسی را انجام می دهند.
  2. عملیات روزانه: دانستن نیازهای شرکت بسیار مهم است. آیا شرکت شما نیاز به مرکز داده ها بر روی سرور دارد؟ آیا کارمندان توانایی دسترسی از راه دور را خواهند داشت؟ شاید کاربران نیاز به یک اکانت ایمیل داشته باشند، بنابر این تعداد کاربرانی که با اکانت خود به سرور مراجعه خواهند کرد نیز باید مورد توجه قرار گیرد. به یاد داشتبه باشید که هر سرور، با تنظیمات خاص خود، مخصوص کار خاصی برنامه ریزی شده است. به طور مثال ThinkServer TS200v Lenovo قیمتی بین 299 تا 1000 دلار را بسته به امکاناتی که ارائه می دهد به دنبال خواهد داشت.
  3. ظرفیت: آیا در حال حاضر پنج کارمند و یا کمتر در شرکت شما مشغول فعالیتند؟ سروری که مناسب این تعداد از افراد است، لزوما پاسخگوی دوبرابر این مقدار نخواهد بود. اگر می خواهید در آینده نزدیک تعداد کاربران را افزایش دهید و یا اطلاعات بیشتری بیافزایید، مخصوصا اطلاعات حجیمی مانند عکس و ویدئو، باید به ظرفیت سرور نیز توجه کنید. مقصود از این حرف این است که به حداکثر توانایی های سرور توجه کنید، به طور مثال پشتیبانی از چندین درایو، فضای کافی داخل کیس و پردازنده ای با ظرفیت مناسب. HP Proliant ML330 G6 نمونه خوبی از سروری با ظرفیت و مقیاس پذیری بالاست.
  4. فراوانی داده ها/ تلورانس خطا: برخی از کارها با هرگونه ایراد در سرور و یا قطعی، آسیب شدیدی خواهند دید. یا شاید از دست رفتن اطلاعات به معنای نابودی شرکت باشد. برخی دیگر ممکن است کمی ملایم تر با این مشکلات برخورد کنند. حجم اطلاعات و میزان تحمل خطاها در زمان مشکلات مانند خطای دیسک درایو یکی از مبناهای خرید و تنظیم سرور است. این موارد به وسیله تکنولوژی به نام RAID حاصل می شوند. شرکت های کوچک تر معمولا می توانند RAID ساده تری را اجرا کنند: RAID سطح 0 برای Disk Srtiping که تنها برای تقویت نسبی عملکرد سرور به کار می رود و تلورانس خطا در بر نخواهد داشت. و RAID سطح 1 که با mirroring (کپی کردن اطلاعات از روی یک درایو به درایو دیگر) تلورانس خطا مهیا می کند. سرورهای پیشرفته تر می توانند سطوح پیچیده تری از RAID را داشته باشند. مانند RAID 5 و 10 (بهترین گزینه برای سازمان هایی که نیازمند حداقل ضربه به کارایی هستند). از بیشترین سطح RAID بر روی سرور که یک شرکت کوچک و یا متوسط می تواند از عهده آن بر آید می توان به سرور Dell PowerEdge T310 اشاره کرد
  5. فضا: بیشتر شرکت های کوچک طبقه بندی های مخصوص سرورهای اختصاصی را ندارند. از میزان فضایی که دارید آگاه باشید و همیشه ابعاد سرور مورد نظرتان را در نظر داشته باشید، همانطور که شکل سرور نیز از اهمیت برخوردار است. از سروری که برای قرار گرفتن در قفسه طراحی شده (مثل HP Proliant DL380 G5) انتظار نداشته باشید وقتی که آن را بر روی میز کارتان قرار داده اید، همانطور که باید کار کند. حتی سرورهای دسکتاپ که معمولا نسخه بزرگتر کامپیوترهای دسکتاپ هستند، باید در اتاقی با تهویه و دمای مناسب قرار گیرد. همچنین در نظر داشته باشید که گاها سرورها ممکن است سر و صدای زیادی داشته باشند. در صورتی که سرورها را در کنار محل کار خود قرار می دهید، به میزان صدای آن نیز توجه کنید.
  6. تخصص IT: اینکه شما از یک متخصص برخوردار هستید یا خیر نیز انتخاب شما را تغییر خواهد داد. بیشتر سرورها امکان تماس از راه دور برای پشتیبانی IT را به همراه دارند. در صورتی که خودتان می توانید بدون کمک کسی از عهده این کار بر آیید، سروری که به آسانی قابل مدیریت باشد، مانند Apple Mac mini به همراه Snow Leopard یا Lenovo ThinkServer TS200v انتخاب مناسبی خواهد بود.
  7. محیط: همه کارمندان شما از Mac استفاده می کنند؟ در این صورت گزینه های انتخاب شما محدودتر و آسان تر خواهد بود. شما می توانید از Mac Mini برای سرورهای کوچک و ساده تر و از Apple Xserve برای شرکت های بزرگتر استفاده کنید. از ویندوز استفاده می کنید؟ بنابر این Windows Small Business Server و یا Server 2008 (برای شرکت های بزرگتر) گزینه های مناسب تری خواهند بود.

ما در تهران هاست آماده ی پذیرایی از اطلاعات و وبسایت های شما بر روی هاست های قدرت مند خود هستیم.اگر مایل هستید میتوانید از طریق بخش پشتیبانی با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.